janweste.dk

Hvem var Viggo`s forældre..

 

Min farfar, Viggo Emil Sørensen født 10 December 1899

 

Viggo er født på "De kongelige fødsels stiftelse" i København af ukendt nr. 955 i 1899.

Jeg ved fra kirkebogen, hovedprotokollerne og jordmoder journalerne, kvinden har født 3 børn før Viggo, hun er 28 år gammel ved Viggos fødsel.

Fra min far har min søster og jeg altid fået af vide, hun døde i barsels sengen og pga hun var hemmelig fødende kender vi ikke hendes identitet.

Viggo bliver døbt d. 12 December 1899 og overflyttet til Plejestiftelsen afd B. d. 22 December. Samme dag bliver moderen udskrevet, men vi ved ikke til hvad? Til egen forsørgelse eller til begravelse!!

I hovedprotokolderne fra plejestiftelsens afd. B bliver Viggo udskrevet d. 14 Januar 1900.

Under rubrikken "Udleverede til mødrene med understøttelse eller udsatte til fremmede" er der ingen journal numre, så sporet endt der.

Viggo dukker op i FT 1901 Ringsted landsogn i byen Slangerup Matr. 5 hvor han er yngste barn af ialt 6 børn. Anført som plejebarn.

Ægteparet han er hos er Christian Pedersen og hustru Ane Marie Pedersen f Hansen.

FT 1911 Ringsted landsogn i byen Slangerup Matr. 2f er han i huset hos parcelist Niels Nielsen og aftægtsmand Ole Nielsen.

Anført som plejebarn. Her er han også konfirmeret.

FT1921 Kalvehave sogn er han bortrejst på tællingsdagen,(beskæftigelse: savværksarbejder) men bliver gift i samme sogn 30 April 1922 med Olivia Juliane Nielsen.

Viggo dør 8 Januar 1963 i byen Regerup, Bavelse sogn.

Min far og hans søskende har fortalt at Viggos fætter var Hakon Bagger Mielche og mange af hans andre fætre arbejde på Holmegårds glasværk.

Inden sin død ansøger han om at tage efternavnet Mielche men dør inden det bliver bevilget.

Men hvor i den Mielche slægt, kan han høre til?

 

Jeg har ikke tænkt mig at ville tage navne ændring, men føler at der mangler en stor gren i mit ane træ og vil derfor gerne have den til at blomstre.....

Ca. 1930-31

 

Oregaard Vordingborg 1942